שישי 22 נובמבר 2024

דעות - מאמרים

לאחר שהקמנו עסק, עולה מייד השאלה: כיצד נבצע את הנהלת החשבונות עבור העסק?
קיימות 3 חלופות מקובלות: שכירת שירותי מנהל חשבונות, ניהול חשבונות באופן עצמאי ופתרון ביניים: שימוש עצמאי בתוכנה להנהלת חשבונות.

תוכנה להנהלת חשבונות – מי בכלל צריך את זה?

מסתבר שיותר ויותר בעלי עסקים קטנים ובינוניים, עוברים לפתרון של ניהול חשבונות באמצעות תוכנה.
נמנה את היתרונות בשימוש בתוכנת הנהלת חשבונות:

 1. קלות הפקת מסמכים: כאשר משתמשים בתוכנה, אין צורך ברכישה או הדפסה של פנקסי חשבוניות, קבלות, פנקס הצעות מחיר, פנקס החזרים וכד'. כל המסמכים קיימים בתוכנה.

2. קלות שליחת המסמכים:מרבית התוכנות מאפשרות שליחה אוטומטית של כל המסמכים בדואר אלקטרוני. כך ניתן למשל, להעביר את החשבוניות ללקוחות במהירות מבלי שיצטרכו לחכות לדוור...

3. ניהול הכספים בעסק: את כל ההוצאות וההכנסות מזינים לתוכנה בקלות. התוכנה מפיקה אוטומטית את כל הדוחות הנדרשים: דוחות רווח והפסד, דוחות יתרת לקוחות, דו"ח שנתי לתשלומי מע"מ ועוד. כתזינו את הוצאותיכם, תקבלו מהתוכנה מידע אודות היקף החזר המע"מ המגיע לכם בהתאם לסוג ההוצאה.

4. גיבויים: לפי הוראות מס הכנסה, באחריות בעל העסק לבצע גיבויים. מומלץ לבחור בתוכנת הנהלת חשבונות שמבצעת אוטומטית גיבויים מקוונים. חשוב שיבוצע גם גיבוי על שרת חיצוני למקרה של איבוד המידע במחשב. בתוכנות הנהלת חשבונות כגון כספית, מבוצע גיבוי על שרת חיצוני אמין, והנתונים נשמרים באופן מוצפן ודחוס.

5. עלויות: מנהל חשבונות גובה מעוסק מורשה או פטור כ 300-600 ¤ לחודש. העלות אינה כוללת את הגשת הדוח השנתי. כשאתם משלמים למנהל חשבונות, אתם ממנים לו את הוצאות המשרד, הפקידה, תקורות הניהול וכו'. שימוש בתוכנה להנהלת חשבונות עולה 200-411 ¤ לשנה בלבד.


קיימים יתרונות רבים נוספים לשימוש בתוכנת הנהלת חשבונות. תוכלו לקרוא על כך בהרחבה באתר כספית, להתייעץ עם מאות לקוחות ואפילו להתקין חינם גירסה נסיונית.