Text Size
שני 17 יוני 2019

דעות - מאמרים

טוב, אז מצאתי עצמי מנסה לפתוח עסק מזון קטן מהבית, משלוחים של מאכלים, עסק פשוט שבאופן מפתיע זה היה מאוד קשה ומורכב להיתמודד מול הרשויות על מנת לקבל אישורים. כנראה שבגלל שזה בתחום המזון גם משרד הבריאות מעורב ולכן ישנם עוד כמה שלבים שצריך לעבור על מנת לקבל את כל האישורים וההיתרים המתבקשים.

שלב ראשון

קבלת החלטה על מהות העסק, בשלב הראשון נחליט מה אנחנו רוצים למכור ובכמה. האם זה דורש ייצור של מזון או רק מכירה? מהם ההיקפים שלנו? (רמז: החוק מבדיל בין מפעלים המייצרים באופן סידרתי לבין בתי עסק קטנים - השלבים שנצטרך לעבור יהיו שונים).

שלב שני

בשלב השני אנחנו צריכים לסדר את כל ההתנהלות מול מס הכנסה ומע''מ ובעצם לפתוח תיק. יש צורך לגשת למשרדי פקיד השומה ולפתוח תיק של עוסק מורשה או פטור, אני ממליץ בתחילה להתחיל עם פטור כיוון שמבחינת החזרי ורווח ממס במחזורים קטנים זה יוצא לכם יותר משתלם כל עוד אתם יכולים. זה עניין של יום אחד שבו אתם תשבו ותמלאו פרטים על מהות העסק וכל מה שקשור בכך. אני ממליץ בחום לקרוא קצת יותר על פתיחת עסק - מזון באינטרנט על מנת לבוא לשם מוכנים.

שלב שלישי: פתיחתו של התהליך

במידה והחלטנו שאנחנו רוצים גם לייצר מזון ולא רק למכור אותו יש צורך באישור משרד הבריאות לצורך כך מחכה לנו תהליך ארוך ומלא בטפסים והתנהלות לא פשוטה מול משרד הבריאות על מנת לקבל את אישורו לממכר וייצור. פה עומדות לפנינו שתי אפשרויות עיקריות, או להיתמודד מול כל ההליך בעצמינו לבד ולהבין בדרך מה רוצים ומה צריך לסדר, או לפנות לחברה מקצועית (כמו ביוקאר לדוגמא) ולהיעזר בה.

שלב רביעי

הבחירה ! כעת אנחנו נדרשים לבצע את הבחירה, בין אם להוציא קצת כסף ולפתור את הנושא מהר, או לקחת לעצמינו כמה חודשים ארוכים ולהתמודד בעצמינו מול רשויות הבריאות. וזה שיקול שרק בעל העסק יכול לעשות על עצמו, שכן אי אפשר להשוות מסעדה או גני אירועים למשהו ביתי קטן שמוכר מזון ביתי. ולכן רק אתם יודעים !

בניה ושיפוץ העסק שלנו

רבים ממנו מעוניינים גם לשפץ את המקום לפני הכניסה אליו, נאמר לצורך העניין שאנו רוצים להקים מסעדה, או גן אירועים, ברור כי יש לנו רעיונות ודוגמאות שאנו רוצים לשפץ בהתאם, שהרי לא ניכנס למקום כפי שהוא ללא עיצוב מיוחד שיתאים לעסק, לכן במידה ואנו רוצים לבצע זאת אנו זקוקים לאדריכל ולעזרתו של שיפוצניק טוב, נצטרך להוציא היתרי בניה ואישורים מהרשות המקומית, בכל זה גם תוכל לטפל עבורינו החברה שתלווה אותנו במידה ונבחר להיעזר בשירותיה.

המאמר באדיבות חברת ביוקאר מומחית בתחום, ונותנת שירותי ייעוץ וליווי לפתיחה של עסקים בתחום המזון.

http://www.shannel.co.il