איתור חלופות מימון לשמירה על תזרים מזומנים חיובי בתקופת מיתון, כמו זו שישראל חווה בימים אלו, יכולה להיות הגורם המרכזי בקביעת עתידם של עסקים קטנים ועוסקים עצמאיים וזעירים. לפיכך, יכולת העסק הקטן והעוסק הזעיר לאתר, לגייס ולממן אשראי זול ונוח שיאפשר שמירה על תזרים מזומנים חיובי יכולה לקבוע לחסד או לשבת את עתידם העסקי.
אין זאת כי עסקים קטנים, עוסקים זעירים ועצמאיים מוגבלים ביכולת שלהם לשמר עתודות כספיות זמינות וזולות למצבי חירום חד-פעמיים ובפרט תקופות מיתון כלכלי מתמשך וזאת ומתוך תזרים המזומנים השוטף שלהם ואשר מעצם היותם עסקים קטנים מוגבל מטבעו. יתר על כן, במרבית העסקים הקטנים ובודאי אצל עוסקים זעירים - תזרים המזומנים סובל מתנודתיות גבוהה ומקשה עוד יותר על תכנון ארוך טווח ושימור עודפי מזומנים לעת צרה.
ניהול תזרים מזומנים חיובי, הוא פעולה יסודית בכול עסק ובפרט בתקופת מיתון בה מוסר התשלומים של לקוחות נוטה להפגע, תהליכי הגביה הופכים איטיים ומסורבלים ותמחור השירותים והמוצרים נדרש להיות תחרותי יותר ובמרבית המקרים בעל מקדם רווח נמוך משמעותית מתוקפות שפע.
השלכות תזרים מזומנים שלילי הן רבות ומורכבות ואפשר למנות את המשמעותיות שבהן -
בנוסף לנזקים הרבים אשר תזרים מזומנים שלילי גורם כאמור, לשמירה על תזרים מזומנים חיובי יתרונות רבים ואשר בבסיסים שיפור יכולת התחרות העסקית -
מכאן ובהתחשב בנזק שגורם תזרים מזומנים שלילי והיתרון התחרותי והעסקי שמביא עמו תזרים מזומנים חיוב בתקופה של מיתון כלכלי - השקעה באיתור וגיוס אשראי ובפרט מימון עסקי בתקופה של מיתון יכולה לקבוע את עתיד העסק לטווח ארוך.
גיוס אשראי עסקי לטובת מימון לעסק - גם בתקופת צמיחה אך בפרט בתקופה של מיתון כלכלי וכמו שהודגם למעלה, מאפשרת לעסקים קטנים ועוסקים עצמאיים וזעירים לשמור על תזרים מזומנים חיובי, להמנע מיצירת תזרים מזומנים שלילי ובכך לאפשר את שרידות העסק בתקופה של מיתון ואף הכנתו למעבר לתקופה של צמיחה.
בישראל מספר חלופות לגיוס אשראי ואפיקי מימון לעסקים -
מבחינת אפיקי המימון העסקי וגיוס האשראי השונים, עולה כי במידה ואין אפשרות לשמר עודף קבוע ומשמעותי בתזרים המזומנים של העסק - הרי שהחלופה הזו, הנוחה, הזמינה והזולה ביותר בנה הלוואה בערבות מדינה.
מדינת ישראל הקימה מערך קרנות הלוואה בערבות מדינה לעסקים קטנים ובינוניים והמותאמות ליכולות המימון והצרכים השוטפים של עסקים בגודל מוגבל ואשר להם קושי ביצירת תזרים ועודף מזומנים חיובי שוטף. בין היתר, הוקמו משפחות שונות של קרנות סיוע לעסקים ואשר מותאמות לצרכים מגזריים שונים - יצוא, פריפרייה וכו' (מידע נוסף על "סיוע במימון לעסקים מטעם מדינת ישראל").
סיוע המדינה לעסקים, זוכה להצלחה הולכת וגוברת ובשנת 2011 אף הראה עלייה וביקושי שיא מצד בעלי העסקים הקטנים והבינוניים (המרכז לעסקים קטנים, מאי 2011). מגמה זו בולטת, על רקע ההבנה הכללית כי "... "בעולם מבינים שעסקים קטנים הם הדרך הנכונה לצמיחת הכלכלה ... זאת, במלה אחת, ריכוזיות ... דווקא כיום, כשהשיח עוסק בריכוזיות, כשיש מחאה חברתית והנבואות הכלכליות העתידיות שחורות - יש לשים דגש על 90% מכלל 460 אלף העסקים הפועלים כיום בישראל המוגדרים כעסקים קטנים ובינוניים ..." (עופרה שטראוס, כנס יסמין 2011) ועל חובת המדינה לאפשר להם להמשיך לצמוח ולהתרחב וכחלק מהקטר שמושך את המשך ליציאה ממיתון וכניסה לצמיחה.
בין אפיקי גיוס מימון לעסקים בחסות קרנות סיוע לעסקים בערבות מדינה, ניתן למצוא:
ומילה לסיכום, מאמר זה מובא לכם כשירות מטעם היי-פרופיט שירותי ניהול כספים לעסקים ובא להדגיש את הצורך בניהול תזרים מחושב ועם ראיה ארוכת טווח ומתוך תקווה כי בעלי העסקים הבינוניים, הקטנים והעוסקים העצמאיים ילמדו לנהל את תזרים המזומנים שלהם באופן מושכל יותר.
אנו בהיי פרופיט מזמינים אתכם לייצור קשר ונשמח לסייע לכם באיתור חלופות מימון מותאמות אישית וזאת ללא עלות לבדיקת ההתכנות הראשונית. ממולץ לזכור, כי "... מבין מאות אלפי עסקים קטנים רק כ-22 אלף ניגשו לקרנות מאז הקמתן, ורק מחצית מהם הגיעו לשלב ההגשה הסופית של הבקשה. מתוכם זכו כ-49% בערבות הנכספת. מבין העסקים הבינוניים שהגיעו לשלב המועמדות זכו להלוואה כ-60%" (דה-מרקר, 5.2.2012).
עקבו אחרי היי פרופיט בגוגל+