את הכיורים למטבח ניתן למקם מעל משטח השיש או מתחת למשטח השיש. כיורים למטבחים עשויים בדרך כלל מחרס אך מטבחים רבים ובעיקר תעשיתיים מרכיבים כיורי ניירוסטה.
כיורים למטבחים מעוצבים במראה שמשדר תחושת ניקיון, בצורות גיאומטריות מעניינות כמו מלבן, ריבוע, עיגול, אליפסות וכו.
ניתן להתתקינם בצורות שונות: הרכבה עליונה, הרכבה ישרה בגובה השיש והרכבה תחתונה .
מבחינה פסיכולוגית, בכיור גדול כמות הכלים הגדולה שהוא מכיל גורם לאיבוד החשק לשטוף אותם אז כדאי להמנע מהתקנת כיורים גדולים.
כיורי מטבח רבים יכולים להגיעבעיצוב מודרני כשהם מחוברים למשטח עבודה באופן אינטגרלי.
יש כיורים שמגיעים בשילוב עם משטח עבודה שליו יש יחידת ייבוש אשר עליה ניתן להציב את הכלים הרחוצים.
בעת תכנון או שיפוץ מטבח יש להתחשב בגובה ובמידות הכיור ומשטחי העבודה אשר יתאימו לכם במדוייק לצורך ביצוע המטלות, ולהתאים את התקנת הכיורים לנוחיותכם.
כיום, לפני בניית המטבח, ישנה מלאכת תכנון חשובה ביותר.
אנחנו מחליפים מטבח בממוצע פעם בשבע עשרה שנים.
אנו מבלים במטבח בין שלוש לשש שעות ביום בממוצע. בימינו המטבחים מהווים חלק עיקרי בבית, הן לעבודה, לאירוח וכמובן חלק עיצובי ומשמעותי בבית.
כל אלה מהווים גורמים חשובים שהמסקנה מהם היא להשקיע מחשבה בתכנון סוגי הכיורים והברזים המתאימים ביותר למטבח שלנו.
לפרטים נוספים הכנסו לקריאה באתר-
http://www.sivanofir.com