כבר הרבה זמן אני מתכנן לכתוב המלצה על אבו חסן, מנת חומוס אגדית שהפכה מיתולוגיה ... לצערי, לפני מספר ימים הרצון הפך לכורח -
סוג אוכל: חומוס מיקום: יפו, הדולפין 1 \ שבטי ישראל 1 מחיר: זול , ממש בחינם ביחס לתמורה
תנאים: מקומות ישיבה בדוחק, שולחן במרפסת ברוחב חצי מטר שנופלים ממנה או על הברכיים במעקה הסמוך המשקיף לים (מומלץ)
יחס: אבו חסן עצמו, היה מזכה את הנוכחים בסיור והתעניינות אמיתית ואישית באיכות, בטעם ובהנאה. אפשר היה לראות בעיניו את השמחה לשרת ולהאכיל.
אבו חסן (ידוע גם בתור עלי קראוון) מתמחה בדבר אחד - חומוס, שום דבר מעבר ושום דבר פחות. צלחת חומוס מהבילה מלווה ברוטב שום ופלפלים חמצמץ קלאסי שאפשר ללוות בפול, טחינה או מסבחה (שילוב שלהן, הוא 'המשולשת'). אבל לא חייבים. המרקם, הטיבול, הכמות ובעיקר הטעם - מושלמים. לא צריך להוסיף או להחסיר, לחמם או לקרר, לבשל מעט יותר או לסנן מעט פחות. חומוס בסיסי מושלם, כמו שרק משחת חומוס אמיתית יכולה להיות.
שום חומוס אחר לא מתחרה במנה הכי איכותית שבית אוכל בישראל מסוגל להציע.