כל אחד היום יודע שבענף הייטק מחכה לנו איכות חיים של ממש בכל הנוגע לרמת החיים הכלכלית. מקצועות לא מעטים מזמינים אנשים שונים בעלי יכולות וכישרונות שונים על מנת שימלאו את המשרות בכל תחום, אך הקושי בענפים היוקרתיים כגון רפואה ושאר תחומים נחשבים טומנים בחובם תחרות קשה שרק הטובים ביותר בתחום יוכלו לפתח מהמקצוע שלהם משכורת חודשית שהיא יוצאת מגדר הממוצע במשק.
לא כן בענף ההייטק שבו החסר של בעלי מקצוע בתחום התוכנה, החומרה ואינטרנט מאוד חסרים בשוק הישראלי המפותח, ועל כן רבים הם מקומות העבודה הפנויים שמחכים לאנשי הייטק מובחרים.
מי הוא המובחר? האם אני צריך להיות בעל ניסיון עשיר של עשרות שנים בכדי שאוכל להוכיח את יכולותיי בפני הגופים המגייסים? המציאות כיום בשוק העבודה בעולם כולו בכל מה שקשור בטכנולוגיה, היא שאנשים בגיל ה – 20+ מועדפים יותר משאר הגילאים המעוניינים לעשות הסבה מקצועית מהתחום שבו הם עסקו עד כה. אחד ההסברים לזה קשור בהיבט הפסיכולוגי, שרואה בטכנולוגיה קשר חזק יותר לדור הצעיר שנולד לתוך זה, ומהעבר השני מי שמבוגר יותר נתפס כקשור לטכנולוגיה של הדור הקודם. על התאוריה בנוגע להעסקת צעירים בהייטק ניתן לקרוא במאמר שפורסם על מחקרים שנעשו בנושא.
הדרך העצה הטובה ביותר למי שתפס את עצמו כבר בגיל צעיר כשהוא יודע מה הוא רוצה מעצמו, והכיוונים שלו הם בתחום ההייטק, היא לקחת קורס מקצועי ומעמיק שיכניס אותו בזמן קצר ביותר לתחום ויתן לו מושג והבנה לגבי האופציות הקיימות וגם הכשרה ומושג לגבי אופי המקצוע. התופעה הידוע של סטודנטים שמסיימים 3-4 שנות לימודים באקדמיה ולאחר שמצטרפים למעגל העבודה הם במינים ש"זה לא" הוא נפוץ מאוד לצערינו.
כשבוחרים במסלול של קורס מקצועי גם פותרים את הבעיה הנ"ל שאנו עלולים למצוא את עצמנו בה, וגם לרכוש מקצוע ממילא בלאו הכי שכידוע מאוד מבוקש בישראל. הכשרה מקצועית בהייטק לחיילים משוחררים היא אופציה שמגובה מהקרן להכוונת חיילים משוחררים, ומוכרת כלימודים מוכרים אשר מקנים לבוחרים במסלול הזה מענקים יפים מאוד שמאוד מקילים על כל התהליך המקצועי. בכלל, בכל המסלול של עבודה בהייטק ישנו מאפיין של עדיפות ונוחות שמלווים את כל העוסקים בתחום.