עבור אנשים רבים, המעוניינים לשים עדשות מגע, ההתחלות תמיד קשות. החשש הראשוני, שעה שהם עומדים אל מול המראה, עלול להימשך גם חודשים ארוכים. אין ספק כי לשימוש בעדשות מגע יש "חבלי לידה", וכי נדרשת תקופת הסתגלות מסוימת. אז איך בדיוק עוברים אותה על הצד הטוב ביותר?
עדשות מגע יכולות לשמש אפילו ילדים מעל גיל 8. בכל אחד מהמקרים, עם זאת, הדרך לעדשה מתחילה, כמובן, עם בדיקה מקיפה אצל רופא עיניים מוסמך. הוא יוכל לאתר את ליקויי הראיה, וכן להתאים את סוג העדשה ומספרה לצרכים. יש לזכור כי עיניים עלולות להיות לעדשות, כך שיש להתאים אליהן את העדשה שתגרום למינימום קשיים בעתיד.
בפגישה זו, הרופא גם יעניק דגשים חשובים בדרך לשימוש מוצלח בעדשה: הן מבחינת הרכבת על העין, והן מבחינת פעולות התחזוקה והניקיון שלה. כמובן שיש הבדל, בהקשר הזה, בין הסוגים השונים של העדשות: למשל, עדשות קבועות מול עדשות יומיות. מרגע שנמצאה ההתאמה וניתנו ההוראות, על מרכיב העדשה לבוא לביקורת אצל רופא העיניים פעם בשנה, כדי לראות שהכול כשורה.
בכל פעם שמרכיבים עדשות מגע, חשוב להקפיד על ידיים נקיות- אחרת, הדרך לזיהומים שונים בעין אינה ארוכה כלל. יש לשים לב גם שהציפורניים לא נוגעות בעדשה עצמה, מכיוון שהן עלולות לגרום לה לנזק מהותי.
כאשר מרכיבים עדשות בפעמים הראשונות, ועל מנת שזה יהפוך להרגל, נדרש להרכיב את העדשות בכל פעם באותה עין, ועל אחת כמה וכמה כאשר המספר של כל אחת מהן שונה. הבדיקה האחרונה היא שהעדש שלמה ואינה הפוכה- ניתן לעשות זאת אל מול העור.
הרכבת עדשה, בפעמים הראשונות שמבצעים זאת, עשויה להיארך מספר דקות, ולו בגלל החשש המלווה בוודאי כל אדם המתנסה בכך. ברור שככל שיעברו השבועות, ההליך יהפוך לכמעט אוטומטי, ויתבצע תוך שניות בודדות.
פעולת ההרכבה צריכה להתבצע באמצעות היד החזקה יותר. העדשה תונח על האצבע המורה, בעוד האמצעית תפתח מעט את העפעף התחתון של העין. האצבע האמצעית ביד שניה, החלשה יותר, צריכה להרים את העפעף העליון, ולהניח את העדשה בתוכו. לאחר מכן, יש לשחרר את העפעפים: ראשית את העליון, ולאחר מכן את התחתון. באם הכול התנהל על הצד הטוב ביותר, העדשה כבר תישב לה במרכז העין, וניתן יהיה לעבור לעין השניה.
תחושת הסיפוק לאחר ההרכבה הראשונה של העדשה אינה מבוטלת כלל. על מנת שגם המשך הדרך תיעשה כראוי, יש להקפיד על מספר דגשים. חשוב מאד שלא לשפשף את העיניים, אפילו אם עדיין לא מתרגלים להימצאות אותו גוף זר בתוכן. שפשוף עלול לזהם את העין, ולפגוע גם בעדשה.
מרבית העדשות מגיעות עם מחסניות ותמיסה ייחודית, ונדרש לנקות אותן לאחר כל שימוש (ברוב המקרים). את המחסנית עצמה יש להחליף מדי חודש.